Course Details
ISLAMIC MANAGEMENT OF FOOD AND TOURISM
ISLAMIC MANAGEMENT OF FOOD AND TOURISM
About this Course
Kursus ini membincangkan mengenai pelancongan dalam Islam, prinsip dan etika pengurusan serta pemuliharaan alam sekitar dalam industri pelancongan. Juga menjelaskan konsep pemakanan, kebersihan dan nilai estetika yang boleh diaplikasi dalam industri makanan dan pelancongan.
Course Learning Outcomes
1) Menghuraikan konsep, prinsip dan etika pengurusan industri pelancongan.
2) Melaporkan hasil perbincangan mengenai nilai akhlak dalam kepelbagaian lanskap budaya berdasarkan kepentingan pemuliharaan alam dalam industri pelancongan serta konsep makanan dan pemakanan dalam Islam.
3) Memberi maklumbalas mengenai isu semasa aplikasi dan nilai estetika dalam industri pelancongan.
Course Syllabus
Frequently Asked Questions
Q1 : Adakah kursus ini mengandungi peperiksaan akhir?
A1 : Tidak
STATUS :
Open
COURSE CODE :
CTU265
CREDIT HOUR :
-
PRE REQUISITE COURSE :
No
DURATION : Flexible
EFFORT : 2 hours per week
COURSE LEVEL :
Expert
LANGUAGE :
Malay
1352 Students
6 Instructors